/* */
DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

Komentarze Wątek: Skomentuj Napisz
Dom z bali

Dom z bali [12]

Dużo czytam ostatnio na temat domów z bali, jednak jestem ciekawa jak taka inwestycja sprawdza się w praktyce. Wiem, że ma dużo zalet, ale z pewnością są również wady. Komu najlepiej zlecić realizację budowy? Czy lepiej przygotować wcześniej projekt, czy większość firm sama je przygotowuje? Bardzo proszę o poradę.

Kaja [1]Odpowiedz na ten wątek2015-04-21 08:57:02

Zgłoś nadużycie

dom z bali

Lepiej jest przygotować projekt wcześniej by dopasować go do własnych potrzeb , konsultując się z firmą która będzie budować dom .jeżeli chce Pani dowiedzieć się na temat wad-zalet domów z bali prosze o kontakt tel.609141836
Pozdrawiam
Tomasz

Wpis edytowany przez Administratora

pjtdom [1]Odpowiedz na ten wątek2015-04-24 22:10:58

Zgłoś nadużycie

Bal balowi nie równy

Powinna pani zwrócić uwagę na kilka podstawowych zasad aby uniknąć problemów czy wielkich kłopotów.
Drewno najlepiej klejone warstwowo, suszone komorowo 14 %, obrabiane z surowca głównego. Każdy element musi być oznaczony przez producenta a wszystko drewno musi mieć certyfikaty wymagane ustawowo. Budować powinna firma która ma praktykę w tej dziedzinie nie żadna przypadkowa która za rok zniknie i nie będzie z kim rozmawiać w razie problemów. Przed podjęciem decyzji zapoznać się z realizacjami, materiałami,dokumentami na drewno którymi dysponuje firma. Można się poradzić w inspektoracie budowlanym lub poczytać w informacjach urzędowych, ustawach.

Adam [101]Odpowiedz na ten wątek2015-06-08 12:47:38

Zgłoś nadużycie

dom z bali

sposób na dobry dom z tzw. "bali" (bo z punktu widzenia normowej klasyfikacji sortymentów tartych z pewnością nie są to bale) to ekipa ciesielska.
za proste, ale wymierne kryterium można przyjąć liczbę zbudowanych przez takich cieśli domów. jeżeli ekipa postawiła 100 domów, to zna się na rzeczy. wszystko w temacie.
z pewnością komuś tu podpadnę, ale piszę to z całkowitą pewnością: najlepsza firma to taka bez "pana pod krawatem". taki człowiek oznacza podwojenie kosztów. czterech dobrych cieśli, z którzy (wszyscy) pracując nie muszą ze sobą rozmawiać, by wiedzieć co kto ma robić to klucz do sukcesu - dom stawia się w mgnieniu oka i bez problemów.

pozdrawiam

Robert [50]Odpowiedz na ten wątek2015-06-10 23:41:17

Zgłoś nadużycie

dom z bala

proszę uważać na firmę z Zębu,która buduje w Polsce i za granicą domy z bala .

Kacper [1]Odpowiedz na ten wątek2015-06-21 20:41:10

Zgłoś nadużycie

dom z bali

Dom z bali to super sprawa, oczywiście podstawa to profesjonalny wykonawca, który nam taki dom wybuduje. To jest inwestycja na pokolenia, więc nie należy oszczędzać ani na surowcu, ani na fachowcach. U mnie wykonawcą była firma Wikpol z Wieliczki, wykazali się pełnym profesjonalizmem i dogłębną znajomością swojej branży. Wybudowali mi 150m2 z bali syberyjskich, aż chce się do niego po robocie wracać :)

Kamil [2]Odpowiedz na ten wątek2015-09-10 10:08:17

Zgłoś nadużycie

Od zawsze marzył się taki piękny drewniany dom z bali. Niestety mój mąż ...

nie chce się do niego przekonać, twierdzi, że zwykły murowany jest o wiele tańszy i bezpieczniejszy. Pozostaje mi tylko podziwianie ich na zdjęciach np. na www.proeko.com.

marzycielka [1]Odpowiedz na ten wątek2015-09-16 11:45:45

Zgłoś nadużycie

Szczerze mówiąc gra nie jest warta świeczki, tzn. firmy są coraz tańsze, ...

większa konkurencja, więc chyba nie opłaca się budować samemu. Przeliczyłem i wyszło, że wynajęcie firmy będzie lepszym rozwiązaniem. Słyszałem sporo dobrego o Proeko z Krakowa. Jeśli kojarzycie, to napiszcie, czy polecacie.

Urah87 [1]Odpowiedz na ten wątek2016-02-04 09:56:53

Zgłoś nadużycie

Bom z bali

Polecam firmę z Krzekotówka koło Głogowa. Jej właściciel kilkanaście lat budował domy w Kanadzie a teraz robi to w Polsce. Bardzo dobry praktyk i fachowiec. Posiada kanadyjskie certyfikaty uprawniające do budowy takich domów. Na pewno poradzi, doradzi i zbuduje dobry dom.

Rafał Krajka [4]Odpowiedz na ten wątek2016-02-04 14:12:12

Zgłoś nadużycie

dom z bali

Polecam firmę Techpol ***
dobry kontakt, super wykonanie.

Agus [1]Odpowiedz na ten wątek2016-08-25 12:49:45

Zgłoś nadużycie

Domy z drewna

Polecam firmę http://www.domyzdrewnatomczyk.pl/ z Bielska. Budują też domy z drewna w technologii szkieletowej.

Pankracy [1]Odpowiedz na ten wątek2019-02-21 08:30:35

Zgłoś nadużycie

Domy z Bali

Zajrzyj sobie do różnych ofert na rynku i porównaj firmy, by wybrać tą najlepszą, która będzie akurat Twój projekt w stanie dobrze wykonać. Z moich informacji wiem, że kompleksowe prace w tym zakresie realizuje firma Temar z okolic Szczutowa na granicy Mazowieckiego i Kujawsko – Pomorskiego

janekk [3]Odpowiedz na ten wątek2019-07-05 09:06:55

Zgłoś nadużycie

domy

Firma stawiają domy z bali w całym kraju i przede wszystkim szybko kończą, bo w około trzy miesiące. A domy murowane to ludzie stawiają kilka lat i nie mogą zamieszkać, bo jakiejś tam normy nie spełniają lub kredyt trudno spłacić.

miki88 [1]Odpowiedz na ten wątek2023-05-11 08:57:58

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA