rolki w traku taśmowym niechcą sie kręcić.

Vlákno fóra

4 príspevkov
D
damian009

Wymieniłem rolki w traku i mam duży problem rolki jak uruchamiam silnik nie chcą się kręcić. jak kręcę kołem sam to rolki kręcą się razem z piłą albo jak wyłączam silnik i spadają obroty piły tez zaczynają się kręcić. co to moze byc?

↩️ 4 príspevkov
D
damian009 12 apr 2015, 16:46

Wymieniłem rolki w traku i mam duży problem rolki jak uruchamiam silnik nie chcą się kręcić. jak kręcę kołem sam to rolki kręcą się razem z piłą albo jak wyłączam silnik i spadają obroty piły tez zaczynają się kręcić. co to moze byc?

K
Kierownik Tartaku 12 apr 2015, 19:21

Pierwsze pytanie.

Czy masz dobrze "ustawione rolki". Chodzi mi o to czy masz je ustawione w jednym poziomie z kołami po których chodzi piła czy też masz je ustawione "niżej". Ja je zawsze ustawiam około 4mm w dół tak aby "rolki" prowadziły piłę a nie koła-paski na nich.

Drugie pyt.

Czy dobrze "rozwierasz piły. Jeśli w drzewie chodzą normalnie a luzem się nie kręcą to masz rolki do ustawienia w 3 płaszczyznach + odległość piły od kołnierza rolki.

D
damian009 12 apr 2015, 20:06

chodzi o to ze one wogóle niechcą sie krecić jak włączam silnik i piła chodzi na pełnych obrotach. nie ważne czy są w drzewie,

M
Mat ↩ damian009 14 apr 2015, 21:20

u mnie tez sie nie kreciły na wysokich obrotach bo wysiadły łozyska.

↩️ Odpovedať vo vlákne

← Fórum
Nahlásiť chybu