Jaki trak pionowy wybrać pomóżcie. [7]
witam wszystkich.
Mam zamiar otworzyć mały tartak posiadam już traka taśmowego poziomego ale chciałbym zakupić trak pionowy, ramowy, dajcie jakieś rady jaki wybrać co i jak, na co zwracać uwagę. jaka jest wydajność takich traków bo wydajności podawane przez sprzedających są tragicznie zbierzne. ILE PRZEZNACZYĆ na takiego traka czy lepiej drorzsszy czy starszy tańszy? bo ceny są różne.
czekam na wasze opinie
Z GORY DZIĘKUJE I POZDRAWIAM
marek [4]Odpowiedz na ten wątek2013-12-02 23:11:02
trak górnonapędowy
Witam,jeżeli mogę ci doradzić kup sobie trak bydgoski gkt60f hydrauliczny wydajnośc około 30m3 na 8 godzin,cena dobrego z wózkiem hydraulicznym około 80tyś zł.
krzysztof [2]Odpowiedz na ten wątek2013-12-03 07:49:03
Dzieki za podpowiedz. a na co najbardziej zwracać uwage przy trakach ...
ramowych?
Moze jeszcze ktoś zechce wyrazić swoje zdanie.
POzdrawiam
marek [4]Odpowiedz na ten wątek2013-12-08 20:07:06
,,,
a co chcesz przecierać? i o jakiej srednicy? ja tnę na traku LINCK prześwit 71, wózki hydrauliczne, posów na falowniku itp, przecieram wszystko w większości miękie, ale też i twarde a z wdajnością to jest różnie, to wszystko zależy od tego co tniesz i jakie masz drewno, czy na pojedyńcze przetarcie, czy podwójne, ale gdybym miał porządną taśmówkę na szeroką taśmę powyżej 1m to też bym radził górnonapędowy
kupiec22 [49]Odpowiedz na ten wątek2013-12-08 21:13:57
właśnie też i miękie i twarde tarcica budowlana ale i też stolarska tak ...
średnica gardła ok60 to właśnie tak jakoś wydaje mi się ze czasami może mało a około 70 to ok myślę o zakupie do tego terz wielopiły czyli bardziej pojedyńcze przetarcie. a jakie są różniece między górno a dolno napędowym? nie jestem w temaćie więc dopytuje żeby złapać jakieś informacje.
marek [4]Odpowiedz na ten wątek2013-12-08 22:01:30
Witam ponownie.
A co byście doradzili jak mam tasmówke na ta chwile ...
i musze jednak troche przyoszczędzić tzn nie moge odrazu kupic ramówki i wielopiły to co byscie doradzili najpiejw dokupić ramówke czy wielopiłe jeśli wielopiłe to co polecacie?
POZDRAWIAM
marek [4]Odpowiedz na ten wątek2014-04-10 16:56:15
Wielopiłę. Przyda się również gdy wymienisz czy dokupisz trak ramowy
Michał [151]Odpowiedz na ten wątek2014-04-10 23:29:04
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
tartak | tarcica | meble | meble biurowe | meble kuchenne | meble sosnowe | meble tapicerowane | sklejka | płyty wiórowe | płyty pilśniowe | drewno | MDF | OSB | drewno klejone | drewno budowlane | drewno konstrukcyjne | domy drewniane | domy z drewna | drzwi | okna | schody | podłogi drewniane | parkiet | panele | stolarstwo | tartaki | palety | europalety | drewno kominkowe | drewno opałowe | pelet | pellets | brykiet | maszyny stolarskie | maszyny do obróbki drewna | narzędzia do drewna | suszarnie do drewna
drewno.pl Sp. z o.o.
ul. Podleśna 19
64-020 Głuchowo
NIP: 953-24-74-849
Copyright© 1998-2022 DREWNO.PL Sp. z o.o. Wszystkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu.