frezarka dla amatora

Тема форуму

12 дописів
Z
Zaciekawiona

Witam,

Jestem na kupnie małej frezarki dla amatora, chodzi o przydomowy hobbistyczny warszta Szukalam juz po necie i znalazłam pare propozycji ale chcialem tutaj jeszcze zapytać czy móglby mi ktos cos polecić? Tylko jakis lepszy sprzet, chinczyzna nie wchodzi w gre dzieki :)

↩️ 12 дописів
Z
Zaciekawiona 13 жов 2013, 12:32

Witam,

Jestem na kupnie małej frezarki dla amatora, chodzi o przydomowy hobbistyczny warszta Szukalam juz po necie i znalazłam pare propozycji ale chcialem tutaj jeszcze zapytać czy móglby mi ktos cos polecić? Tylko jakis lepszy sprzet, chinczyzna nie wchodzi w gre dzieki :)

Z
Zaciekawiona 29 жов 2013, 11:09

Ł
ŁukaszMaj 15 лис 2013, 18:07

Mam pozytywne doświadczenia z pilarko-frezarką felder hammer. Kupiłem ją sześć miesięcy temu i mogę ją polecić. Jak na mój gust może ją obsługiwać amator. Wiele złego nie można tu zrobić. Z drugiej strony mała to ona nie jest. Z małych jest także niezła CNC biurkowa DIY. Tą znam jednak tylko z opowiadań.

Z
Zaciekawiona 18 лис 2013, 16:26

porównuje ceny i sie rozgladam, a ta druga marka? Coś więcej? nic mi nie mówi..

Ł
ŁukaszMaj 20 лис 2013, 14:14

Jak już wspomniałem znam tę CNC tylko z opowiadań. Można ją podobno bardzo łatwo rozbudować i automatycznie dostosować do własnych potrzeb. Naturalnie trzeba mieć już na ten temat jakieś pojęcie, ale jeśli już obsługuje się daną maszynę przez jakiś czas, to i wie się o niej to i owo. Może przyda cię się ten link http://majsterkowo.pl/forum/frezarka-cnc-biurkowa-diy-t1245.html no i wideo http://www.youtube.com/watch?v=l0INJoc-nXM .

Z
Zaciekawiona 27 лис 2013, 13:05

ciekawi mnie ten temat, ale pewnie takie urzadzenia są dużo droższe od hammera nie?

Ł
ŁukaszMaj 30 лис 2013, 14:19

Na pewno. CNC są dostosowane do innych potrzeb aniżeli te hammera. Te ostatnie są raczej dla kogoś zajmującego się stolarką amatorsko. Konkretnych cen nie mogę ci jednak podać, ponieważ na przykład w przypadku firmy felder, do której należy hammer dobrze jest się u nich bezpośrednio doinformować. To samo dotyczy CNC.

R
ralex 29 чер 2016, 14:09

Mam podobny problem jak autor, szukam czegos dobrego jakościowo a w przystępnej cenie. Polecicie coś konkretnego? w jakich markach sie porozglądać ?

R
Robert - brakarz 7 лип 2016, 11:33

cześć!!

ja tez jestem amatorem.

ale narzędzi używam profesjonalnych (tak naprawdę to pracuje nimi 2-3 razy w tygodniu, więc to taka zaawansowana "amatorka").

szlifierka kątowa z regulacja obrotów Bosch (niebieska - profesjonalna), wkręrka Dewault, szlifierka kątowa Makita, szlifierka oscylacyjna Skil (to taki tańszy Bosch - jakość tego zielonego).

frezarkę wybierz któregoś z trzech pierwszych producentów. oczywiście Milwaukee czy Metabo to też świetny wybór.

zadowolenie na lata.

ja kątówką Boscha oszlifowalem caly drewniany dom z bala i to w sumie 3 razy (3 różne granulacje papierów), inne narzędzia też "męczę".

pozdrawiam

A
alfi 13 лип 2016, 10:49

to sprawdziłem ostatnio jedna marke i moge śmiało ci ralex polecić - marka Cormak , mają sklep int, wysyłka bardzo szybko, ale nie to najwazniejsze. Maszyna rewelacyjnie działa a cena dośc dobra w porównaniu do innych marek, wg mnie warta rozeznania

kupiłem od nich kilka maszyn w tym frezarke właśnie

G
gerard 1 сер 2016, 18:55

bardzo dobre frezarki znajdziesz w Cormak, mam zaufanie do tej marki

Wpis edytowany przez Administratora

M
mexx90 30 сер 2016, 13:33

No cormak ma bardzo dobry sprzęt, ja mam od nich takie coś frezarko-wiertarka zx-7045 b1 i bardzo się dobrze spisuje :)

Wpis edytowany przez Administratora

↩️ Відповісти в темі

← Форум
Повідомити про помилку