Trak - luźne paski klinowe na kołach prowadzących piłę

Vlákno fóra

2 príspevkov
M
marek

Czy normalne jest, że paski klinowe na kołach prowadzących piłę traka są luźne? Czy to, że one są tak luźno może być przyczyną tego, że piła porusza się do przodu i do tyłu i skacze? Mam inny trak i na tamtym paski są sztywno na kołach i wszystko jest w porządku. W tym natomiast producent mówi, że tak musi być że one są luźno. Jednak nie chce mi się w to wierzyć, tym bardziej, że piła nie chodzi prawidłowo. Dodam, że koła i rolki są ustawione dobrze.

↩️ 2 príspevkov
M
marek 18 aug 2013, 13:06

Czy normalne jest, że paski klinowe na kołach prowadzących piłę traka są luźne? Czy to, że one są tak luźno może być przyczyną tego, że piła porusza się do przodu i do tyłu i skacze? Mam inny trak i na tamtym paski są sztywno na kołach i wszystko jest w porządku. W tym natomiast producent mówi, że tak musi być że one są luźno. Jednak nie chce mi się w to wierzyć, tym bardziej, że piła nie chodzi prawidłowo. Dodam, że koła i rolki są ustawione dobrze.

C
Classic Floors 19 aug 2013, 20:03

napedowym pasek zawsze wchodzi luzno. Dochodzi nawet do tego ze trociny wchodza pod spod i pila zaczyna skakac, do tego tez paski szybko sie zuzywaja. Dodam ze na drugim kole pasek wchodzi ciasniej i nie ma tego problemu,

Chyba czas na wymiane kola

↩️ Odpovedať vo vlákne

← Fórum
Nahlásiť chybu