Produkcja Palet

Wątek forum

8 wpisów
B
Bartek

Witam,

dopiero zaczynam stawiać kroki w tym biznesie i chce wszystko legalnie a zbyt bym miał.

Wiem, że na produkcje EUR palet jest potrzebny certyfikat, w chwili obecnej nie stać mnie by zapłacić za to ponad 35000 zł.

Czy jest jakiś rodzaj palet, które mogę produkować bez certyfikatu czy na wszystkie rodzaje palet potrzebuje certyfikat

↩️ 8 wpisów
B
Bartek 30 cze 2013, 10:17

Witam,

dopiero zaczynam stawiać kroki w tym biznesie i chce wszystko legalnie a zbyt bym miał.

Wiem, że na produkcje EUR palet jest potrzebny certyfikat, w chwili obecnej nie stać mnie by zapłacić za to ponad 35000 zł.

Czy jest jakiś rodzaj palet, które mogę produkować bez certyfikatu czy na wszystkie rodzaje palet potrzebuje certyfikat

I
i.sklepowicz 30 cze 2013, 10:19

panie szanowny,

z tego co mi wiadomo to palety europodobne chociażby te na kostki brukowe itp nie wymagają certyfikacji. warto sie nad tym zastanowic.

B
Bartek 30 cze 2013, 10:40

grubość i szerokość to, będzie to jako paleta euro podobne i nikt nie będzie się czepiał?

M
Michał ↩ Bartek 30 cze 2013, 11:04

oznaczeń (wypalać znaków i stosować gwoździ i klamr z oznaczeniami)

B
Bartek 30 cze 2013, 11:22

mogę wypalić znaków szczególnych i użyć tych specjalnych gwoździ. Lecz gdy użyję innych lub zszywek to będzie to w zupełnie legalne

I
i.sklepowicz ↩ Bartek 30 cze 2013, 11:38

lepiej sprawdzic w jakims prawnym dokumencie ale wg mnie mozesz robic te palety ale nie mozna na nic wypalic znaczka EPAL EUR.

B
Bartek 30 cze 2013, 11:51

również nadawało by się do tego, bo mam jego pod dostatkiem na placu

I
i.sklepowicz ↩ Bartek 30 cze 2013, 15:22

oczywiscie ze topola osika się nadaje na palety jak również sosna w sortymencie S2B lub S2A

↩️ Odpowiedz w wątku

← Forum
Zgłoś błąd