Witam,
dopiero zaczynam stawiać kroki w tym biznesie i chce wszystko legalnie a zbyt bym miał.
Wiem, że na produkcje EUR palet jest potrzebny certyfikat, w chwili obecnej nie stać mnie by zapłacić za to ponad 35000 zł.
Czy jest jakiś rodzaj palet, które mogę produkować bez certyfikatu czy na wszystkie rodzaje palet potrzebuje certyfikat
Witam,
dopiero zaczynam stawiać kroki w tym biznesie i chce wszystko legalnie a zbyt bym miał.
Wiem, że na produkcje EUR palet jest potrzebny certyfikat, w chwili obecnej nie stać mnie by zapłacić za to ponad 35000 zł.
Czy jest jakiś rodzaj palet, które mogę produkować bez certyfikatu czy na wszystkie rodzaje palet potrzebuje certyfikat
panie szanowny,
z tego co mi wiadomo to palety europodobne chociażby te na kostki brukowe itp nie wymagają certyfikacji. warto sie nad tym zastanowic.
grubość i szerokość to, będzie to jako paleta euro podobne i nikt nie będzie się czepiał?
oznaczeń (wypalać znaków i stosować gwoździ i klamr z oznaczeniami)
mogę wypalić znaków szczególnych i użyć tych specjalnych gwoździ. Lecz gdy użyję innych lub zszywek to będzie to w zupełnie legalne
lepiej sprawdzic w jakims prawnym dokumencie ale wg mnie mozesz robic te palety ale nie mozna na nic wypalic znaczka EPAL EUR.
również nadawało by się do tego, bo mam jego pod dostatkiem na placu
oczywiscie ze topola osika się nadaje na palety jak również sosna w sortymencie S2B lub S2A