Jaki TRAK i osprzęt dla nowego tartaku. [7]
Witam,
planuję założyć tartak. Proszę o informację jaki sprzęt polecacie i dlaczego? Wstępnie myślę nad trakiem przejezdnym.
Marcin [2]Odpowiedz na ten wątek2009-03-19 09:55:31
Na początek proponuję jakąś używkę, mniej będzie bolało jak trzeba ...
będzie interes zwijać
Michał [151]Odpowiedz na ten wątek2009-03-25 22:48:11
Twoja odpowiedź wynika z zazdrości, czy możesz ją jakoś uargumentować?
Marcin [2]Odpowiedz na ten wątek2009-03-26 07:57:13
NIe zazdroszczę
Patrzę realnie na na to co się dzieje na rynku. Palety cienko przędą, fabryki mebli jedna po drugiej plajtują, kredytów banki tak łatwo już nie dają , więc budowlanka też pada. Życzę Ci jak najlepiej i szczerze radzę aby ostrożnie inwestować. Na początek moim zdaniem lepiej kupić tanio trak używany niż kupować nowy. Jak pójdzie dobrze zawsze można wymienić sprzęt na nowszy, a uwierz mi - jak nie pójdzie - łatwiej sprzedać trak za kilkanaście tysięcy niż za kilkadziesiąt.
Michał [151]Odpowiedz na ten wątek2009-03-27 19:12:08
tylko maszyny DROZDOWSKIEGO!
wejdź na stronę www.drozdowski.com.pl a potem skontaktuj się z właścicielem firmy - Drozdowskim doradzi Ci od czego zacząc, gośc ma wiedzę i zawsze chętnie służy radą
Mika [3]Odpowiedz na ten wątek2009-03-27 14:46:09
Reklama dźwignią handlu.....
Jak słyszę "Tylko u nas" "najlepsza oferta" itp... to momentalnie się robię podejrzliwy
Michał [151]Odpowiedz na ten wątek2009-03-27 18:57:17
Do Michała (7)
Michał, DROZDOWSKI chyba właściwie nigdzie się nie reklamuje (kupuję różne gazety drzewne i nie widzę tam ich reklam), słyszałem od znajomego o nich i miałem problemy żeby do nich dotrzec, nawet w internecie chwilę mi zeszło aby ich stronę odszukac. Ale myślę, że nie muszą się reklamowac, ich produkty są tak solidne i dopracowane że same się sprzedają (jeden poleci drugiemu i tak to się kręci). Sam na swojego traka czekałem kilka miesięcy bo mają tak dużo zamówień że nie mogą się wyrobic z produkcją. Od czasu do czasu buszuję po Allegro i jeszcze nigdy nie spotkałem się z żadną ich ofertą sprzedaży, a inni polscy producenci szukają tam zbytu
Mika [3]Odpowiedz na ten wątek2009-04-01 13:48:14
dla mnie też Drozdowski jest OK
oni naprawdę mają świetne produkty i przy odbiorze zamówionej maszyny nie wypuszczą cię z firmy puki cię solidnie nie przeszkolą, nieważne ile godzin to zajmie (cięcie drewna, ostrzenie pił, rozwieranie itd.), inni producenci czy dilerzy tylko patrzą żeby jak najszybciej załadowac towar na auto, wziąc kasę i miec cię z głowy i broń boże żebyś tylko już do nich potem nie wydzwaniał jak masz jakiś problem czy nie radzisz sobie z obsługą maszyny. U Drozdowkiego jest inaczej, zawsze chętnie służą pomocą. Dla mnie to solidna firma.
kristofer [1]Odpowiedz na ten wątek2009-04-01 14:37:40
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
tartak | tarcica | meble | meble biurowe | meble kuchenne | meble sosnowe | meble tapicerowane | sklejka | płyty wiórowe | płyty pilśniowe | drewno | MDF | OSB | drewno klejone | drewno budowlane | drewno konstrukcyjne | domy drewniane | domy z drewna | drzwi | okna | schody | podłogi drewniane | parkiet | panele | stolarstwo | tartaki | palety | europalety | drewno kominkowe | drewno opałowe | pelet | pellets | brykiet | maszyny stolarskie | maszyny do obróbki drewna | narzędzia do drewna | suszarnie do drewna
drewno.pl Sp. z o.o.
ul. Podleśna 19
64-020 Głuchowo
NIP: 953-24-74-849
Copyright© 1998-2022 DREWNO.PL Sp. z o.o. Wszystkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu.