Witam,
Witam drogich użytkowników forum z racji mojego pierwszego wątku. Potrzebuję waszej pomcy przy wyborze trak taśmowego. Czytałem podobne wątki na forum jednak nie dają one jednoznacznej odpowiedzi. Zaznaczam, że interesuje mnie trak na wąską taśmę i nie potrzebuję komentarzy mówiących o jego niższości w stosunku do traka szerokotaśmowego.
Zastanawiam sie nad markami Wirex, Lignuma, Jabłoński, Drozdowski oraz Resbud. Kwota jaką mogę przeznaczyć to 60.000 netto. Trak ma przecierać 100-150m3 tylko na pryzmę ponieważ linia przetarcia, którą posiadam przeciara tylko kłody do 40cm. Wielkośc przecieranej kłody do 100cm, brak hydrauliki. Posiadam aktualne oferty w/w firmy. Czekam na Państwa opinie odnośnie jakości maszyn oraz serwisu. Z góry dziękuję za komentarze.
Witam,
Witam drogich użytkowników forum z racji mojego pierwszego wątku. Potrzebuję waszej pomcy przy wyborze trak taśmowego. Czytałem podobne wątki na forum jednak nie dają one jednoznacznej odpowiedzi. Zaznaczam, że interesuje mnie trak na wąską taśmę i nie potrzebuję komentarzy mówiących o jego niższości w stosunku do traka szerokotaśmowego.
Zastanawiam sie nad markami Wirex, Lignuma, Jabłoński, Drozdowski oraz Resbud. Kwota jaką mogę przeznaczyć to 60.000 netto. Trak ma przecierać 100-150m3 tylko na pryzmę ponieważ linia przetarcia, którą posiadam przeciara tylko kłody do 40cm. Wielkośc przecieranej kłody do 100cm, brak hydrauliki. Posiadam aktualne oferty w/w firmy. Czekam na Państwa opinie odnośnie jakości maszyn oraz serwisu. Z góry dziękuję za komentarze.
czy w tej cenie nie dostałbym jakiegoś Forestora.
Szkoda bawić się w trak tasmowy. Proponuje trak pionowych ramowy który jest wydajniejszy i dokladniejszy. Tasmowy można mieć jako dodatek do zabawy. Jeżeli jednak Pan chce tasmowy to proponuje spytać się tych co na nich pracują o opinię. Nie chce robić reklamy żadnej z wymienionych firm a każdą znam. Jedną z tych firm podała mi zadowolonego klienta i gdy do niego zadzwoniłem z prośbą o opinię to marudzil i był nie zadowolony - sam sobie strzelili bramkę. Inna z wymienionych przez Pana firm używa podzespołów jeszcze innej firmy... W USA trak tasmowy był potrzebny farmerom którzy używali go do potrzeb własnych a u nas ludzie z tego żyją. Podpowiem tylko że należy zwrócić uwagę na serwis pogwarancyjny oraz stosunek do klienta. To odzwierciedla jakość traka - o dziwo. Co do ilości jaką Pan chce przebierać to nie jest Pan w stanie na jednej pile wyciąć dziennie 150m3 a w miesiącu to musiałby Pan dzień i noc wycinać. Dlatego proponuję trak pionowy ramowy .I jeżeli wchodzi Pan w branżę drewna to proszę zainwestować w kurs tartacznika :-). Dziś niestety piekarz może być tartacznikiem. Pozdrawiam i życzę powodzenia
Zgadzają się na zapłatę w produktach. Np resbud weźmie tarcicie, to dobry strat. www.resbud.kielce.com . Trzeba samemu sprzwdzić, zadzwonić i porozmawiać z producentami i użytkownikami.
tyle ze ze patrząc na traki które Pan wymienił jakos nie mam przekonania do ich zakupu. Bez urazy dla ich producentów oczywiscie ale zbyt "delikatne" jest wykonanie tych maszyn i materiał z którego zostały wykonane, poza produktami Drozdowskiego bo od niego mam ostrzarke i rozwierak i te maszyny polecam w 100%. sam pracuje na traku od Pana Goliszewskiego i ten trak mogę polecić. Wiem ze każdy chwali swoją maszynę i moze ktos nie zgodzi sie z moją opinią. Teraz po 6 latach pracy na tej taśmówce tez jestem skłonny kupic drugi taki sam trak od niego, tyle ze juz z pełnym wyposażeniem. Co do przerobu na mojej maszynie to dodam ze w ciągu 12h pracy przerabiamy około 7m3 jodły, świerka czterostronnie. Podstawa to dobrze przygotowany brzeszczot. pozdrawiam :)