Pilarka formatowa jaką kupić

Wątek forum

7 wpisów
M
martin613

Witam poszujuję pilarki formatowej do 9-11 godzinnej pracy dziennie.Na dzień dzisiejszy mój prcownik tnie sam formatki i dużo musi się nabiegać, wolałbym aby kąt pochyłu i wysokość piły były ustawiane elektromotorycznie oraz aby culaga równoległa była też sterowana manulanie lub elektromotorycznie , stąd moje pytanie jaka pilarkę byś nam doradzili.

Dziękuje

Marcin

↩️ 7 wpisów
M
martin613 18 mar 2012, 21:38

Witam poszujuję pilarki formatowej do 9-11 godzinnej pracy dziennie.Na dzień dzisiejszy mój prcownik tnie sam formatki i dużo musi się nabiegać, wolałbym aby kąt pochyłu i wysokość piły były ustawiane elektromotorycznie oraz aby culaga równoległa była też sterowana manulanie lub elektromotorycznie , stąd moje pytanie jaka pilarkę byś nam doradzili.

Dziękuje

Marcin

M
Mikuś 7 mar 2015, 12:25

zadowolony.

Podczas wielogodzinnego przerobu sprawdza się w porządku do tego odpukać wszystko do dzisiaj jest ok.

Sprzęt stabilny, posuw na saniach chodzi lekko nawet przy materiałach dużych gabarytów a co najważniejsze mocny silnik który daje radę(pracownik się nie zajedzie) Zresztą jak jesteś zainteresowany to sam sobie sprawdź co i jak bo nie chcę, żeby ktoś mnie posądził o reklamę.

K
kamil 8 mar 2015, 19:16

widze, że trafiłem na dobry temat bo teraz też szukam formatówki,obadałem sobie tą bernardo i wydaję się być ok. ciekawy jest jak praca przy materiale większych gabarytów,czy wózek i silnik daje radę..

M
Mikuś 9 mar 2015, 08:34

jednego i tak jak już wyżej pisałem.

Sprzęt stabilny, posuw na saniach chodzi lekko nawet przy materiałach dużych gabarytów a silnik spokojnie daję radę.

Jak jesteś zainteresowany to sam pojedź i zobacz sobie co i jak, wtedy sprawdzisz i będziesz miał najlepsze rozeznanie. Masz Hafena, który jest przedstawicielem Bernardo na Polskę (mają każdy model na stanie)

R
Robert 26 lut 2016, 10:50

Bardzo proszę o opinie na temat pilarek formatowych Hold. Najchętniej od osób, które ich używają. Pilarki takie jak tutaj Pilarki formatowe

V
VL 8 kwi 2016, 03:36

czy ma być synchronizacja z wielopila ? Tzn bezpośredni odbiór desek z wielopily i obrzynarki tzn ma stać w linii czy gniazdo oddzielne ? Ile desek na minutę ? Jaka długość i wysokość desek , czy ciecie zerowe tez ma być ? Czy rozstaw pił mechaniczny czy elektryczny ze wskaźnikiem długości deski ? Ile pił kapujacych i jaka Max i min długość deski ? Dziękuję !

A
aniak 4 mar 2020, 21:53

polecam bardziej spojrzeć. Niezawodny producent, są na tyle długo na rynku by móc śmiało powiedzieć że to czołówka. I jeśli chodzi o jakość sprzętów i precyzje wykonania, ale i podejście do klientów i serwis. Testujemy teraz M 45 – 3200 DELUXE sprawdzi się i w małych pracowniach ale i na dużych zakładach. Ogromny plus za cyfrowy wyświetlacz kątów cięcia i podcinak wyposażony we własny agregat.

↩️ Odpowiedz w wątku

← Forum
Zgłoś błąd