Witam wszystkich.Mam pytanie takie jak zaokrąlić sztachetę u góry jak najmniejszym kosztem. dzięki za info
Witam wszystkich.Mam pytanie takie jak zaokrąlić sztachetę u góry jak najmniejszym kosztem. dzięki za info
Ja zaokrąglam mała taśmówką z Promy za kilkaset złotych, taśmy są tanie, mała przystawka i zaokrąglenie sztachety można zrobić w kilka sekund. Przystawka to taka obracana wanienka przymocowana do blatu na jakąś śróbę(luźno)do której wkładam sztachetę i obracam nią, to gwarancja ze każda wyjdzie tak samo.
witam macie może zdięcie jak to wygląda mianowicie ta wanienka bo nie moge się z tym problemem uporać taśmówkę mam tylko nie wiem jak to dalej ogarnąć.
Jak ktos by mniał jakieś fotki poradt to bym byl bardzo wdzięczny
szablon i szblon niech porusza sie po łozysku a sztacheta bedzie na szablonie i frez bedzie zbierał naddatek ,wazne aby frezowac z słojem czyli od boku do wierzchołka,nie pod słój ,
tylko piłe taśmową to da rade to zrobic, mam zamiar zakupic frezarke ale nie wiem jaką czy dolnowrzecionową czy gurno
Witam. Sam zrobiłem sobie taką maszynę. Po prostu zwykła frezarka dolnowrzecionowa. Szablon zrobiłem z kątownika gdzie wkładam sztachetkę i robię ruch nią 180 stopni. Mam foto jak by ktoś chciał. Całkowity koszt mnie wyniósł około 500 zł!!I już na drugi dzień się odrobiła.
Koleszko daj emaila to ci podeślę fotki.
Jak masz foto to prosil bym bardzo o przesłanie zdiecia na poczte wiloszczak3@wp.pl byl bym wdzieczny bardzo pozdrawiam
Bardzo dzękuję Hanys foto napewno się przyda jestem bardzo wdzęczny.MaŁo się spotyka takich w branży co pomagają aby wiecej takich ludzi jak ty :) :) :) :) :):) :) :) :) :)
witam jak mozesz to podrzuc mi fotke tej konstrukcji do sztachetek moj mail medalion@vp.pldziekuje
mogę tez poprosić o przesłanie tej fotki jarook@op.pl
dzieki bardzo
witam moglbym i ja poprosic o te fotki bylbym bardzo wdzieczny
Z gory dzieki Moj adres stol-frez@wp.pl
Do Hanys. Ja też bardzo proszę o przesłanie zdjęcia na adres marlit1@poczta.fm . Męczę sztachety do swojego ogrodzenia- to mi na pewno bardzo pomoże.
Witam.
Koledzy i koleżanki z branży drzewnej w niedzielę umieszczę na forum zdjęcia szablonu do zaokrąglania sztachet oraz krótki filmik jak zaokrąglić sztachetkę ( administrator zwrócił się z prośbą o udostępnienie zdjęć , filmiku). Jeżeli by ktoś chciał wcześniej dostać filmik to mogę podesłać go na komórkę wystarczy zadzwonić do mnie lub napisać SMS. Mój numer 695100801.
Witam.
Mogę i ja prosić o zdjęcie tej maszyny i filmik jka masz jakiś.
Dzieki!
Nie mogę znależć na forum ani filmiku ani rysunku szablonu do zaokrąglania sztachet. Jeśli to nie jest problem, to proszę o przesłanie na maila slawonaw@poczta.onet.pl
witam
kolego prosze na maila ten filmik o sztachetach
witam
kolego prosze o ten filmik o sztachetach sosenka7@vp.pl,dzieki pozdrawiam
pozdrawiam
poncki@poczta.fm
Witam
Jeśli można prosił bym o zdjęcia lub filmik jak zaokrąglić sztachetę
na daro7-67@o2.pl za pomoc dziękuje koledze
pozdrawiam Darek
witam
Jeśli można też prosiłbym o filmik i zdjęcia jak zaokrąglić sztachetę.
Tomaszfb1@wp.pl
Z góry dziekuje i pozdrawiam
Witam!
Dołączam się do prośby o filmik i zdjęcia jak zaokrąglić sztachetę.
a265@interia.pl za pomoc dziękuje.
Pozdrawiam!
ja też bardzo proszę o przesłanie mi tego filmiku i zdjęćna adres bartyzelekd@o2.pl z góry bardzo dziekuje
witam właśnie czytałem forum i znalazłem ten post czy mógłbym prosić o zdjęcie jak wygląda ta maszyna z góry dziękuje pawelbenduski1@o2.pl
mogę i ja prosić o fotkę i filmik korycki215@wp.pl z góry dziękuje i pozdrawiam
taki filmik na evil_80@wp.pl
witajcie sztacheciarze, ja też chcę film i foto z góry dzięki
jeśli jest taka możliwość to prosze o foto i film na hubertrolek@tlen.pl dziekuje i pozdrawiam
witajcie sztacheciarze, ja też chcę film i foto z góry dzięki romek.stolarz@vp.pl
Bardzo uprzejmie proszę o podesłanie zdjęć i filmików jak zaokrąglić sztachetę.
okomorskie@interia.pl
Pozdrawiam serdecznie
Paweł
BARDZO BYM BYŁ WDZIĘCZNY O FOTKI LUB FILMIK,,DZIĘKI\'\'
Witam wszystkich.Mam pytanie takie jak zaokrąlić sztachetę u góry jak najmniejszym kosztem. Plissss bardzo mi zalezy na szybkiej informacji.
bede niezmiernie wdzieczna
dreq88888@wp.pl
Witam wszystkich \"sztacheciarzy\" :)
Pomóżcie w zaokrągleniu sztachety, jak to zrobić?
Podeślijcie filmik, który krąży:)
Pozdrawiam
slonik1
Witam.Chce zaokrąglic u gory sztachete ale nie wiem jak to zrobic?Bardzo byłbym wdzieczny o przesłanie fotek lub filmika.Oto mój adres e-mail rsklorz@interia.eu.Dzieki i Pozdrawiam.
witam przeczytałem na forum o twoim szablonie do zaokrąglania sztachet
mogłbym poprpsić o jakieś fotki odnośnie tego szablonyu z gory bardzo dziekuje
pozdrawiam leszek1477
Witam,
czy możesz podesłać zdjęcia jak pracuje ta przystawka. Dzięki
Jaka jest jakość powierzchni tego zaokrąglenia?
Pozdrawiam
Witam. Widzę że temat wciąż jest popularny więc podsyłam wszystkim w tym wątku zdjęcia z mojej samoróbki maszyny do zaokrąglania sztachet. Jeżeli masz jakieś pytanie co do zaokrąglania sztachet możesz napisać emaila tartak.zakupy@wp.pl lub zadzwonić 793106474 miedzy godz. 20 - 21. Pozdrawiam
na ten adres z góry dziękuje
z łożyskiem (u góry lub dołu) ; lub frez palcowy bez łożyska z tuleją kopiującą ale wtedy szablonik musi być pomniejszony o różnice średnicy tulejki i freza .Mam jeszcze fajne nowe frezy zaokrąglająceR=7/16 cal > 11,11mm średnica 22,22mm R=1/2 cal > 12,7mm średnica 25,4mm Tuleja kopiująca do górnowrzecionówki + taki frez i nie tylko góra jest zaokrąglona ale również bok sztachety.
Bardzo prosty zakładamy papier najgrubszy jaki mamy.
Przyrząd to dwie deseczki jedna służy do zamocowania sztachety.
Deska mocująca jest przymocowywana do drugiej na obrotowej osi może być zwykła śruba z kontrą. Druga deska przykręcana do blatu szlifierki.
W tej drugiej mogą być nawiercone otworki żeby regulować promień.
Zapomniałem dodać ze frezy zaokrąglające które mam to nie ćwiartka koła ale połówka więc zaokrąglane są dwie krawędzie od razu.
apington@vp.pl
witam jestem kolejny który prosił by o filmik lub zdjęcia jesli można prośić na meila arti0611@o2.pl
Witam.
proszę o przesłanie na mój adres tj. grazyna@wena-gs.pl
pozdrawiam
Kolego proszę oten filmik o zaokrąglaniu /drewsar-prof@wp.pl/
Z góry dziękuje Pozdrawiam
Zadziwiające ,jest ilu jest analfabetów technicznych ujawniających się w tym wątku.
ciesielkę i przetarcie drewna każdy się może wziąć. Wiedza nie jest konieczna, maszyny można kupić za grosze, a np. altana zrobiona na zamówienie powinna być tańsza niż w markecie
W tych dziedzinach potrzebny jest ogromny zasób wiedzy żeby to robić dobrze.I nie tylko w tych dziedzinach.
witam jak bys mugl to pomuz jak zaokreglic sztachete masz fotki przeslij na adres , grzes6018@wp.pl dzieki
Prosze o fotki lub film na temat tego szablony
Prosze o fotki lub filmik grzegorzlacz@poczta.fm
bardzo proszę o fotki lub filmik z tym przyrządem na email j_mackiewicz1@o2.pl
rafdar@rafdar.pl
WitamPoproszę o fotkę takiego urządzenia.Pozdrawiam
Witam
Prosze o przeslanie fotek moj e mail: sandrew77@go2.pl
Pozdrawiam
Wreszcie doszedłem do obróbki zaokraglenia sztachet. Warto było poświęcić dwa dni.
Ja mam szablon drewniany , ale chętnie zobaczyłbym Twój model , ponieważ przy moim obróbka odbywa się na dwa razy.
Dzięki.
Pozdrawiam
Wojtek
Witam, jeśli to możliwe to proszę przesłać filmik z szablonem na email wojciechzak1@interia.pl z góry dziękuję
prosiłbym o zdjecia lub filmik na piotrek0609@interia.pl
Kolego, jeśli jeszcze zaglądasz na to forum, to proszę, prześłij mi zdjęcia tej maszynki na ironman18@op.pl Ja do tej pory miałem przystawkędo zwykłej krajzegi. mianowicie koło o średnisy jakiś 25 cm drewniane z otworem na wał, na koło mocowałem tarczą papieru ściernrgo, przystawiłem stolik i jazda. a wydaje mi się, że Twój sposób łatwiejszy. może chciałbyś sprzedać takąmaszynę lub przystawkę?
mogbys przeslac te zdjecia tego szablonu i i frezu; na e-mail: bog26@tlen.pl
proszę o przesłanie jeżeli to możliwej jakiś fotek bądź filmiku trakmir@gmail.comDziękuje
Proszę o pomoc - film jak zaokrąglic sztachetę . Dziękuję rattani@op.pl
witam,potrzebuje pare sztachet i chcialbym je sam zrobic tylko jak ja zaokraglic,prosze o jakies zdjecia mateusz.bodych@vp.pl dziekuje:)
Do paru sztuk się nie opłaca, ale do masówki FFba jest najlepsza.
Kolego prosze o fotke maretry@onet.pl dzięki i pozdrawiam
Witam posiada ktoś zdjęcia albo jakiś filmik odnośnie tego jak wygląda taki urządzenie do zaokrąglania sztachet frezarkę posiadam tylko nie wiem jak zbudować ten uchwyt żeby w miarę szybko zaokrąglać...prosze o zdjęcia jak ktoś ma: tomalek2491@wp.pl
Witam bardzo proszę o fotki lub filmik z tym przyrządem do frezarki o którym piszecie że da sie szybko nim zaokrąglać większą ilość sztachet-ów: tomalek2491@wp.pl
Witam , dołączam się do przedmówcy i proszę o fotki lub filmik z tym przyrządem do frezarki o którym piszecie że można nim zaokrąglać większą ilość sztachet: Mój email drewsar-prof@wp.pl.
Pozdrawiam
Robert
Jak mógłbyś przesłać mi fotkę tej konstrukcji to byłbym bardzo wdzięczny . Mój mail . romanbulacz126@gmail.com
Dołączam się również do prośby kolegi powyżej. Mój e-mail tomalek2491@wp.pl
Pozdrawiam.
witam poczytałem tutaj wasze porady i jesli nie jest to problem prosił bym o jakies zdjecia , filmik a jeszcze lepiej jak by były jakies wymiary podane z góry dzieku email maciejeskipawe7@gmail.com
Witam
Poproszę o zdjęcia lub jakiś film odnośnie zaokrąglenia sztachety też postaram się udostępnić to co ja posiadam
binio01@o2.pl
ja również poproszę o foto mukulaskin@wp.pl
http://stolarstwosamemu.blogspot.com/2013/07/stolarstwo-sztachety.html i tak sam jak tam jest pokazane i opisane tylko szablon musi być na okrągło a nie prosto , bo na filmie pokazane jest ,jak zrobić sztacheta do altanki