DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia

Komentarze Wątek: Skomentuj Napisz
barwienie drewna

barwienie drewna [6]

Witam forumowiczów
poszukuje jakiegoś środka do barwienia drewna(pod lakierowanie) ,który nadawał by kolor drewnu jaki nadaje bejca , (czy są takie farby)ewentualnie jakieś rady jak nanosic bejce i w jakich ilościach żeby nie powstawały plamy
dziękuje i pozdrawiam.

michał [7]Odpowiedz na ten wątek2008-11-19 08:44:19

Zgłoś nadużycie

No to właśnie bejca służy do barwienia pod lakier. Możesz przybliżyć ...

kwestię plam? Na jakim drewnie one występują? Jakiego środka używasz? Czym malujesz/barwisz?

TheQ [36]Odpowiedz na ten wątek2008-11-21 10:19:12

Zgłoś nadużycie

barwienie drewna

bejcowałem drewno sosnowe zwykłą bejcą ze sklepu(spirytusowa jakaś tak mi sie wydaje)za pomocą zwykłej gąbki ,a plamy powstawały w miejscu łączenia się bejcy (tzn.bejcuje deskę przestaje żeby namoczyc gąbkę bejcuje dalej i w miejscu nałożenia się warstw powstaje ciemna plama)

michał [7]Odpowiedz na ten wątek2008-11-21 14:29:35

Zgłoś nadużycie

barwienie

Powiem tak na barwieniu drewna zjadlem juz prawie zeby , jednak cel zostal osiagniety.Zaczalem kupowac bejce ze Stanow i jest rewelacja do kazdego niemal drewna.
Mysle ze plamy wychodza dlatego ze bejca tak jak piszesz jest na spirytusie i poprostu za szybko wysycha , ale to moze byc tylko jeden z przykladow a tego moze byc duzo wiecej, bejca ktora obecnie uzywam wysycha ok. 6 do 12 godzin .
Jezeli potzrebujesz wiecej informacji napisz mi na e-maila kevin03@o2.pl a z pewnoscia cos poradze.
Pozdrawiam

Mariusz [24]Odpowiedz na ten wątek2008-11-22 04:44:09

Zgłoś nadużycie

barwienie drewna

a co sądzisz o bejcy wodnej ?

michał [7]Odpowiedz na ten wątek2008-11-22 15:47:11

Zgłoś nadużycie

Szczerze mówiąć to o tym nie słyszałam . Co to dokładnie jest ?

Julia [3]Odpowiedz na ten wątek2012-09-25 20:31:47

Zgłoś nadużycie

Bejca wodna

Bejca wodna to bejca w której rozpuszczalnikiem jest woda, w bejcy spirytusowej rozpuszczalnikiem jest alkohol

Robert [29]Odpowiedz na ten wątek2012-09-25 22:53:12

Zgłoś nadużycie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA