DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia
TARCICA.PL - internetowy sklep drzewny
 

Polityka prywatności

Polityka prywatności serwisu Drewno.pl

Szanujemy prawo Użytkowników naszego portalu do prywatności. Dbamy o ochronę ich danych osobowych oraz stosujemy odpowiednie rozwiązania technologiczne zapobiegające ingerencji w prywatność użytkowników osób trzecich.

1.) Jakie dane o Tobie zbieramy?

Dane zbierane podczas rejestracji
Aby skorzystać z niektórych funkcji naszego serwisu (np. Sklep internetowy, Giełda Ogłoszeń, Forum) wymagana jest rejestracja. Podczas rejestracji zapytamy Cię o Twój adres e-mail oraz hasło jakiego będziesz używał na naszej witrynie.

W zależności od Twojego wyboru podczas rejestracji na Giełdzie Ogłoszeń możesz podać również inne dane kontaktowe (np. imię, nazwisko, adres, telefon, numer komunikatora). Dane te mogą być widoczne dla innych użytkowników naszego serwisu (np. w Katalogu Firm lub na Giełdzie Ogłoszeń).

Nasze Forum wymaga rejestracji, jednak Twoje dane nie są publicznie widoczne - sam decydujesz o podpisie (pseudonimie) pod swoimi wypowiedziami. W przypadku jeśli Twoje wypowiedzi są niezgodne z prawem, zastrzegamy sobie prawo przekazania Twoich danych stronie pokrzywdzonej.

Dane podawane podczas rejestracji w Sklepie Internetowym wykorzystujemy wyłącznie w celu realizacji zamówienia, tych danych nie udostępniamy nikomu po za przypadkami wymienionymi w punkcie 2.

Dane zbierane podczas transakcji zakupu
Jeśli będziesz dokonywać transakcji zakupu towaru w naszym Sklepie Internetowym lub zamawiać płatne usługi portalu Drewno.pl (np. Giełda Ogłoszeń), w zależności od wybranego kanału płatności zapytamy Cię o imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu, oraz dane dotyczące wybranej formy płatności, np. typ karty kredytowej, numer karty kredytowej, datę ważności, numer CVV, NIP (jeśli chcesz otrzymać fakturę VAT). Dane teleadresowe wykorzystujemy wyłącznie w celu realizacji zamówienia, tych danych nie udostępniamy nikomu poza przypadkami wymienionymi w pkt. nr 2.

Dane zbierane automatycznie
Podczas Twoich odwiedzin na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami
Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty e-mail, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres e-mail, itp.

2.) W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego systemu. Rejestracja jest obowiązkowa jeżeli chcesz dokonać transakcji zakupu, umieścić ogłoszenie na Giełdzie ogłoszeń, korzystać z Forum dyskusyjnego lub innych usług naszego serwisu.

Dane zbierane podczas transakcji zakupu będą wykorzystane w celu jej realizacji, w tym pobrania od Ciebie pieniędzy oraz wysłania Tobie zamówionego towaru. Twoje dane mogą w tym celu być przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze w celu obciążenia Twojej karty kredytowej. Firma ta nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Na podobnych zasadach udostępniamy dane firmie kurierskiej. Podanie tych danych jest obowiązkowe jeżeli chcesz dokonać zakupu.

Jeżeli zarejestrowałeś się na Giełdzie Ogłoszeń, twoje dane teleadresowe będą udostępniane innym użytkownikom w zależności od wybranej opcji (np. jeśli umieścisz ogłoszenie z opcją pokazywania danych kontaktowych innym użytkownikom giełdy - będą one widoczne).

Twój adres e-mail wykorzystywany będzie do powiadamiania Ciebie o zdarzeniach jakie są związane z działaniem serwisu (np. powiadamianie o statusie transakcji, nowych odpowiedziach na Twoje wpisy na Giełdzie ogłoszeń i Forum, zmianach technicznych itp. Jeżeli wyrazisz zgodę, będziesz otrzymywać Newsletter naszego Sklepu Internetowego oraz Biuletyn Drewno.pl - w każdym momencie możesz wyrazić lub cofnąć zgodę na ich otrzymywanie.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

Dane wykorzystywane podczas realizacji transakcji zakupu są przechowywane zgodnie z wymaganiami przepisów dotyczących rachunkowości.

Jeśli wyraziłeś odpowiednią zgodę, Twoje dane będą przetwarzane przez nas w celach marketingowych, np. w celu wysyłania materiałów promocyjno-informacyjnych, oferowania produktów, badania rynku i opinii publicznej. Pamiętaj, nigdy nie przekazujemy Twoich danych innym podmiotom.

Wyrażenie zgody przez Użytkownika na przetwarzanie przez Drewno.pl sp. z o.o. jego danych osobowych dla celów marketingowych jest całkowicie dobrowolne. Każdemu użytkownikowi przysługuje prawo do wglądu i poprawiania podanych przez siebie danych.

3.) W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?

Jeżeli dokonałeś transakcji zakupu towaru, możesz otrzymać od nas e-maile dotyczące Twojej transakcji. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie, jeżeli będziemy mieli ważne informacje dotyczące Twojej transakcji.

Będziesz otrzymywać poprzez e-mail nasz Newsletter i inne wiadomości z naszego serwisu, jeżeli się na to zgodzisz.

4.) W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?

Po zalogowaniu się do systemu możesz wprowadzać zmiany lub usunąć swoje dane osobowe zbierane podczas rejestracji. Zawsze możesz zwrócić się do nas o pomoc w zmianie lub usunięciu danych osobowych np. za pomocą poczty elektronicznej.

Danych użytych do transakcji zakupu nie można zmienić, ani usunąć, gdyż są one częścią rachunku lub faktury. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.

5.) Wykorzystanie ciasteczek ("cookies") i innych podobnych technologii

Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka), które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić. Pliki cookies nie służą identyfikacji użytkownika i na ich podstawie nie jest ustalana przez tożsamość użytkownika. Są to pliki tekstowe, które zazwyczaj zawierają nazwę domeny serwisu internetowego, z którego pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Podmiotem zamieszczającym informacje w formie plików cookies (tzw. ciasteczek) i innych podobnych technologii w urządzeniu końcowym Użytkownika (np. komputerze, laptopie, tablecie, smartfonie) oraz uzyskującym do nich dostęp jest Drewno.pl sp. z o.o.

Pliki cookies poprzez naszą stronę mogą zamieszczać również podmioty współpracujące z Drewno.pl sp. z o.o. m.in. partnerzy świadczący usługi analityczne, reklamodawcy, twórcy aplikacji, sieciowe agencje reklamowe.

Po co nam cookies:
Dzięki tej technologii możemy świadczyć spersonalizowane usługi (np. nadać odpowiednie uprawnienia po zalogowaniu się do serwisu) czy zoptymalizować korzystanie ze stron internetowych (np. tworzyć statystyki korzystania z portalu dzięki czemu możemy usprawnić jego działanie). Pliki cookies wykorzystujemy też przy prezentacji reklam w celu indywidualizowania przekazu reklamowego.

Zarządzanie plikami cookies poprzez ustawieniami przeglądarki
Możesz samodzielnie zarządzać plikami cookies z poziomu swojej przeglądarki internetowej. W najpopularniejszych przeglądarkach istnieje m.in. możliwość:
- zaakceptowania obsługi cookies, co pozwala Użytkownikowi na pełne korzystanie z opcji oferowanych przez witryny internetowe;
- zarządzania plikami cookies na poziomie pojedynczych, wybranych przez Użytkownika witryn;
- określania ustawień dla różnych typów plików cookie, na przykład akceptowania plików stałych jako sesyjnych, blokowania lub usuwania cookies.

Informujemy, że ograniczenia bądź wyłączenia stosowania plików cookies i innych podobnych technologii mogą wpłynąć na działanie niektórych funkcjonalności naszego portalu - do braku możliwości korzystania z naszych usług włącznie.

6.) W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?

Nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich. Podczas newralgicznych działań (np. płatności kartami) komunikacja między Twoim komputerem a serwerem obsługującym transakcją jest zaszyfrowana z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer).

7.) Zmiany naszej Polityki prywatności.

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie. Obecna polityka została opublikowana 28.03.2012r.


8.) Kontakt

Firma zbierająca dane: DREWNO.PL sp. z o.o., ul. Podleśna 19, 64-020 Głuchowo, Polska.

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt korzystając z danych teleadresowych lub formularza znajdującego się TUTAJ >>>.

Powrót


 
 
facebook
newsletter

Zapisz się na bezpłatny

Wiadomości z portalu na e-mail

Zapisz