DREWNO.PL - Portal branży drzewnej - ogłoszenia
TARCICA.PL - internetowy sklep drzewny
 

Andrew: Produkcja tarcicy i opakowań z certyfikatem ISO 9001

NEPCon

Autor:
Źródło: NEPCon
Data: 2012-10-04


Na podstawie audytu przeprowadzonego przez NEPCon, Firma Handlowo-Usługowa ANDREW s.c. Kowalczyk Andrzej, Kowalczyk Krzysztof uzyskała certyfikat zarządzania jakością wg normy ISO 9001:2008.

Andrew produkuje tarcicę i opakowania z drewna zgodnie z certyfikatem ISO 9001Andrew produkuje tarcicę i opakowania z drewna zgodnie z certyfikatem ISO 9001Fot. Andrew

Certyfikat jest ważny od 12.09.2012r. do 11.09.2015r., a jego zakresem objęta została produkcja tarcicy, opakowań z drewna litego i surowców drewnopochodnych, drewna konstrukcyjnego oraz elementów meblowych.

Firma ANDREW prosperuje na rynku już ponad 30 lat. Przedsiębiorstwo rozpoczęło swą działalność, jako producent tarcicy i więźb dachowych, by po dwudziestu latach działalności rozszerzyć asortyment produktów o bębny kablowe.

Mając na uwadze dalszy rozwój, w 2005r. firma uzyskała Certyfikat IPPC w zakresie wymogów fitosanitarnych produkowanych wyrobów, a w kolejnych latach inne świadectwa dotyczące technologii produkcji.

Następnym krokiem było wdrożenie systemu FSC. Przedsiębiorstwo uzyskało certyfikat FSC we współpracy z NEPCon w lipcu br., przez co wspiera odpowiedzialne zarządzanie zasobami leśnymi, oferując swym odbiorcom produkty z logo FSC.

Firma ANDREW wciąż stawia na rozwój i doskonalenie swojej oferty, czego dowodem jest zdobycie w ostatnim czasie kolejnego certyfikatu - ISO 9001.

- Posiadane certyfikaty pomagają wzmocnić wizerunek naszej firmy, jako odpowiedzialnego partnera biznesowego. Stanowią też wartość dodaną przy pozyskiwaniu nowych kontraktów na konkurencyjnym rynku – wyjaśnia Krzysztof Kowalczyk, współwłaściciel firmy.

 
Komentarze Komentarze do artykułuSkomentuj Dodaj komentarz

Brak komentarzy. Twój komentarz może być pierwszy.

Powrót

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA


 
 
facebook
newsletter

Zapisz się na bezpłatny

Wiadomości z portalu na e-mail

Zapisz